Andre projekter

ANDRE PROJEKTER

 

 

______________

Samtidigt med mine projekter for piger og unge kvinder i Kenya, har det lykkes mig ved hjælp af familie og venner også at hjælpe andre steder!

Nyt toilet og badehus

 

Når jeg er i Soweto bruger jeg rigtig meget tid hos Bonface's bedstemor. Hun er en fantastisk kvinde, der altid tager sig af alle børnebørnene. Hun har 7 af dem boende hos sig. Hun er hårdt plaget af gigt og havde mange udfordringer med det gamle toilet. De har heller aldrig haft et sted at vaske sig i fred, så derfor besluttede jeg med hjælp fra familie og venner at donere et rigtigt toilet med et badehus.

Nye senge og make over af børnenes værelse

 

I sengen oven for, sov 4 børn på en gammel madras der var gemmenvædet af urin + 1 på en gammel sofa uden hynder.  1 sov på en sofa i bedstemorens hus og den mindste i hendes seng.

Nu har den gamle seng fået ny bund og madras og de har fået en køjeseng der er 120 cm i bunden og 90 i toppen ( den lille sover stadig hos bedstemoren). Så kom der også "gulvtæppe" på og hynder i sofaen.

Renovering af et toilethus med 10 pit toiletter

 

Dette toilethus bliver brugt af ca 200 mennesker i Soweto. Taget var væk og de fleste af dørene var rådnet væk.

 

Hele huset blev pudset op. Der kom nyt tag og døre. Der blev lavet trappetrin og kloaken eller nærmere hullet under huset blev tømt med en slamsuger.


SPONSORER

Sponsering af uddannelse

 

Gerard er i øjeblikket i gang med en elektrikker uddannelse sponsoreret

af  det danske firma Toft Installation. De har foruden uddannelsen, overdynnet ham med værktøj og en Iphone, så han kan sende billeder til dem.

Gerard er opvokset i Soweto slum. Han ville aldrig have haft råd eller mulighed for at få en uddannelse. 

Brønd til børnehjem

 

Bethsida Childrens Home er én af de lokale NGO'er jeg har et tæt samarbejde med. Her må pigerne gå lange strækninger for at hente vand. Toft Installation har ved at donerer penge til gravning af en brønd, gjort livet lidt lettere for pigerne.

Februar 2022

Pakning af doneret container fra Genbrug til Syd til Soweto Youth Initiative
Alle de indsamlet ting skal bruges til at åbne en Pre-school, en produktionsskole og forbedring af den lokale Helth Clinic i Soweto